web analytics

Santiano en Unheilig zijn kandidaat voor Duitse voorronde Eurovisie Songfestival

Op 10 mei 2014 vind het Eurovisie Songfestival plaats in het Deense Kopenhagen dus moet er voor Duitsland iemand worden gevonden die hun eer kan verdedigen en dat gebeurd in het programma Unser Song für Dänemark. Vandaag zijn zeven van de acht artiesten bekend gemaakt, de achtste is een wildcard die pas eind februari bekend gemaakt wordt.

Bij deze artiesten zijn de groepen Santiano en Unheilig. De groep Santiano is bekend door hun popmuziek met Ierse invloeden en hun zeemansliederen. Zij zien het songfestival als een missie om Duitsland te vertegenwoordigen. Unheilig heeft inmiddels al meer dan miljoenen albums verkocht in de Duitstalige landen, vooral na de doorbraak in 2010. De zanger Der Graf zegt:”Het is een eer dat we uitgekozen zijn. Er zal voor mij een grote droom in vervulling gaan als we Duitsland bij het songfestival in het Duits zullen vertegenwoordigen.

De andere kandidaat is de Berlijnse zanger die Das Gezeichnete Ich heet. Hij deed in 2010 mee aan het Bundesvision Song Contest en in februari verschijnt zijn nieuwe album. Ook Madeline Juno doet mee, de achtienjarige is een singer-songwriter die in 2013 door een groot publiek bekend werd. MarieMarie weet klassieke instrumenten met moderne geluiden te combineren en doet ook een gooi om Duitsland te vertegenwoordigen. Ook doet Oceana mee, een zangeres, presentatrice en actrice. Zij mixt Soul met Hip-Hop en House en heeft al veel fans in Duitsland, maar ook in de rest van Europa. De andere kandidaat heeft ook al veel fans in Europa, het is namelijk de groep The Baseballs die met hun album al in heel wat landen in de hitlijsten hebben gestaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven