web analytics

Das große Wunschkonzert van 29 december 2013

NDR
Op 29 december is er weer een aflevering van Das Große Wunschkonzert natuurlijk weer gepresenteert door Lutz Ackermann. Deze keer is het een jubileumeditie, want het programma viert zijn vijftigste aflevering.

In mei 1998 werd de allereerste aflevering uitgezonden bij de NDR en niemand kon toen verwachten dat het programma zo’n succes zou worden. Het idee kwam van Lutz Ackermann zelf. Bij de radio NDR1 was er het plan om een toplijst te maken waarbij de luisteraars hun favoriete nummers konden insturen. De zender had 20.000 inzendingen verwacht, maar het was populairder dan gedacht, maarliefst 200.000 inzendingen kwamen binnen en studenten werden ingehuurd om de stemmen te tellen. De top twintig zouden te zien zijn op de televisie, maar omdat het onmogelijk was al deze artiesten in de studio te krijgen had Lutz het idee om videoclips en optredens uit andere muziekprogramma’s te gebruiken en zo is het idee geboren.

Vanaf de eerste uitzending is het een succes, dus werd in het begin het programma jaarlijks uitgezonden, tegenwoordig zijn er vijf uitzendingen per jaar. In deze uitzending komen de gesprekken voorbij die Lutz met verschillende sterren heeft gehad en natuurlijk zijn ook hun succesvolste nummers nog een keer te zien. Te gast zijn: Andrea Berg, Helene Fischer, Roland Kaiser, André Rieu en natuurlijk vele anderen.

Uitzending: Zondag 29 december om 20:15 op NDR
Herhaling: Woensdag 1 januari om 8:05 op NDR

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven