web analytics

Verzamelalbum van Hanne Haller Mein lieber Mann

Hanne Haller
Hanne Haller werd geboren in 1950 als dochter van een Operazangeres en van een bankier en groeide op in het Duitse Rendsburg. Nu komt er een dubbelalbum uit met veertig van haar grote hits.

Haar muzikale carrière startte met de single Frühling in Vietnam wat niet echt een succes werd. Daarna verhuisde ze naar München en na verschillende baantjes deed ze mee in 1979 aan de Duitse voorronde voor het songfestival met het nummer Goodby, Chérie waar ze zevende werd. Met haar single Samstag Abend wist ze de hitlijsten te veroveren.

In 1989 kwam het volgende grote succes met het nummer Mein lieber Mann en daarna volgde nog meer hitnummers. Zo won ze in 1992 met het nummer Schatz, ich will ja nicht meckern het Deutsche Schlager Festival wat door Dieter Thomas Heck werd gepresenteerd.

Midden jaren 90 werd er kanker bij Hanne Haller geconstateerd en aan deze ziekte overleed ze in 2005. Op het dubbelalbum Mein lieber Mann zijn dan nu ook veertig van haar bekendste nummers verzameld. Het album komt 18 oktober 2013 uit.

Bekijk Hanne Haller met Mein lieber Mann:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven