web analytics

Andreas Gabalier en zijn album Home Sweet Home

Andreas Gabalier

Op vrijdag 7 juni komt Andreas Gabalier met een nieuw album uit: Home Sweet Home. De titel is niet zomaar gekozen, want alle nummers op het album hebben een precieze herkomst: Graz, St. Peter.

In de woonkamer stapelen zich sinds jaren oude elpees op, het is de platenverzameling van zijn vader van artiesten die Andreas Gabalier muzikaal gevormd heeft, zoals Johnny Cash, Dolly Parton, Jerry Lee Lewis, Elvis en Buddy Holly. Het is de muziek van de jaren 50 tot de jaren 70. Dat is ook de reden dat hij verschillende nummers heeft opgenomen in Nashville, de plek waar al zijn country-muziekhelden ook platen hebben opgenomen.

Het nieuwe album is een statement, de verscheidenheid bij de nummers is groot en de tekst is puur Gabalier. Hij beschrijft de thema’s zoals hij ze beleeft en zijn fantasie zijn gang laat gaan. Zo is er onder andere het nummer “Ab zum See“, een zomernummer met country-invloeden, vrolijkheid en plezier. Dan is er ook “Die Beichte” met een blues-intro klinkt het als ZZ Top en de tekst is uit het leven gegrepen. Een juweel op het album is het nummer “Der Himmel“. Het duurt maar liefst zeven minuten en is geen minuut te lang. Een goed intro, goede titel en een ongelofelijk arrangement.

Het album Home Sweet Home is vanaf 7 juni 2013 te koop.

Bekijk hier de eerste single Zuckerpuppen van Andreas Gabalier bij Carmen Nebel:

1 gedachte over “Andreas Gabalier en zijn album Home Sweet Home”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven