web analytics

Andrea Berg populairste album afgelopen 10 jaar in Duitsland

Andrea Berg

De Duitse hitlijstmaker media control heeft officieel naar buiten gebracht dat het genre Schlager het meest succesvol is in de albumhitlijst van de afgelopen tien jaar.

Maarliefst drie posities nemen schlagerartiesten in de top vijf in. Op de eerste plaats staat natuurlijk Andrea Berg die met haar Best-Of album maarliefst 701 weken van de afgelopen tien jaar in de hitlijst stond. Op de tweede plek staat Helene Fischer die met haar album 533 weken in de hitlijsten stond en op plek vier staat Semino Rossi die 400 weken in de histlijst stond.

Ook in 2013 is schlager niet weg te denken uit de album-hitlijst. Zo staat Semino Rossi met Symphonie des Lebens op de tweede plaats en Fantasy met Endstation Sehnsucht op de derde plek. Er zijn dit jaar al vier nummer 1-noteringen  voor een schlagerartiest geweest: Heino met Mit freundlichen Grüßen, Andrea Berg met Abenteuer, Matthias Reim met Unendlich en Helene Fischer met Für einen Tag – Live 2012.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven