web analytics

Gerucht: Wilkommen bei Carmen Nebel stopt

Carmen Nebel
In de Duitse media gaan de geruchten al een tijdje: De ZDF zou willen stoppen met het zaterdagavondprogramma Wilkommen bei Carmen Nebel. De uitzendingen zouden dit jaar nog lopen, maar in 2014 keert de show niet meer terug. Opmerkelijk wat na Wetten, dass…? haalt het de hoogste kijkcijfers van de zender.

In februari werd er nog met verschillende nationale en internationale gasten nog gevierd dat Wilkommen bei Carmen Nebel tien jaar op de Duitse televisie te zien was. Volgens de media was toen Carmen Nebel ook nog in het ongewisse. Als oorzaak worden de kijkcijfers aangevoerd. In de laatste jaren is het marktaandeel meer dan 10 procent gedaald en in de doelgroep van onder de 55 jaar waren er nog minder kijkers.

De zender ZDF is nu bezig met een nieuw format te ontwikkelen die een breed publiek aanspreekt en het zou al deze winter op televisie moeten verschijnen. Maar duidelijk is dat Carmen Nebel niet meer zo vaak op de ZDF zou verschijnen. Er worden nu onderhandelingen gevoerd en naar het er nu uit ziet zou Carmen Nebel twee uitzendingen per jaar mogen presenteren. Hierdoor heeft Carmen Nebel haar deelname aan de grote jubileumsshow van de ZDF op 28 en 30 maart afgezegt. Het zou voor pasen duidelijk moeten zijn wat het lot van Carmen Nebel en haar programma is.

Er is duidelijk een wisseling bezig bij de ZDF. Eerst wordt Helene Fischer binnengehaald en daar zal dan ook haar Helene Fischer 2013 show worden uitgezonden. Verder zal ook de presentatrice Inka Bause een amusementsprogramma presenteren, maar is Jörg Pilawa weer juist overgestapt van de ZDF naar de ARD.

2 gedachten over “Gerucht: Wilkommen bei Carmen Nebel stopt”

  1. Vergauwen marleen

    Een spijtige zaak, er zijn in het algemeen al zo weinig ontspannende programma’s op onze zenders,als orf,zdf, en ard nu ook gaan snoeien in dit soort programma’s dan kan je beter naar de radio luisteren in de toekomst

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven