web analytics

Heino zijn verboden album Mit freundlichen Grüßen is succesvol

Heino

Na meer als vijftig miljoen verkochte platen heeft Heino opnieuw een succes te pakken. Met zijn album Mit freundlichen Grüßen dat op 1 februari uitkwam bracht hij een ode aan de Duitse popmuziek. Dat waarderen veel mensen want hij heeft hierdoor zijn eerste nummer één positie te pakken.

Op het album staan verschillende nummers die een plek hebben in de Duitse muziekgeschiedenis. Zo staan er popnummers op zoals Haus am See (van Peter Fox) en Leuchtturm van Nena. Maar ook Rocknummers zoals een versie van Junge van de band Die Ärtze en ook hardrock wordt niet geschuwd: Sonne van de band Rammstein wordt ook door Heino gezongen.

Door de stem van Heino weet hij op elk nummer zijn eigen stempel te drukken en worden het echte Heino-liedjes. Instrumentaal is er niets aan de nummers veranderd, ook de melodie is in takt gebleven om de nummers op deze manier in hun waarde te laten. Wie dan ook volksmuziek verwacht komt bedrogen uit. Het klinkt heel modern en een flinke drum klinkt in elk nummer door. Maar er staan ook rap-beats op zoals in het origineel van de nummers.

Toch was er ook de nodige kritiek. Geen enkele rockband heeft toestemming gegeven aan Heino zodat hij zijn versie mag opnemen. Heino vond daarentegen dat het nummer Sonne van Rammstein een heel mooi stuk volksmuziek was. Hij vond dat ze talent hadden voor volksmuziekteskten. Dat schoot bij Rammstein in het verkeerde keelgat en die konden wel kotsen door deze opmerking. Maar Heino kon toch zijn album opnemen, zolang hij niets aan de tekst en de compositie verandert kunnen de bands geen stappen tegen hem ondernemen. Anders ligt dat bij de muziekvideos, de band Die Ärtze dreigt met een miljoenenclaim als hij zijn videoclip van hun nummer Junge openbaar maakt. Om die reden duurde het ook een lange tijd voordat het album uit kwam, platenmaatschappijen waren bang voor schadeclaims. Heino zegt hierover:”Ik laat mij niemand het zingen verbieden! Ik laat de jongelui zien wat men met hun liedjes kan doen.” Daarom heet het album ook Das verbotene Album.

Maar al die kritiek kan het publiek niets schelen want na vijftig jaar in het vak heeft hij met Mit freundlichen Grüßen zijn eerste nummer 1 album in Duitsland. Heino zegt hierover:”Ik verheug me zeer dat ik nu mijn eerste nummer 1 album heb bereikt. Het is goed omte weten dat men na 50 jaar showbusiness altijd nog wat nieuws te beleven is.”

Beluister hier Heino met zijn versie van Junge:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven