web analytics

DJ Ötzi en zijn album Es ist Zeit

DJ Ötzi

Vorig jaar bracht DJ Ötzi samen met Bellamy Brothers het album Simply the Best uit, nu is het weer tijd voor een solo-album: “Es ist Zeit” is de titel. Gerry Friedle heeft veel tijd genomen voor dit album. Met veel gevoel voor liedjes, melodiën en tekst heeft hij met veel zorgvuldigheid de liedjes uitgezocht. Hij heeft zelfs aan het schrijfproces deelgenomen en er staan op het album 17 nummers.

Het album Es ist Zeit zit vol met afwisseling, maar toch zit er een rode draad doorheen. De eerste single van dit album, “Du bist es” is een goedgemaakt nummer dat in je hoofd blijft net zoals de Ötzi-klassiekers “Ein Stern” en “Noch in 100.000 Jahren“. Bijzonder  op het album zijn de twee duetten samen met Andrea Berg die heel goed bij het album passen.

DJ Ötzi is er in geslaagd om als eerste artiest een bewerking te maken van de jaren 80 klassieker “Down Under” van de groep Men At Work. De vernieuwde tekst is geschreven door Hubert Trenkwalder en heet nu Tirol. Een ander duet heeft DJ Ötzi opgenomen met de Deense Olsen Brothers. Hij zingt met hen een Duitse hertaling van hun songfestivaloverwinningsnummer “Fly On The Wings Of Love“. Ook staat er nog een nummer van de Bellamy Brothers op: Een Duitse versie van hun klassieker “I Need More Of You“.

Het album Es ist Zeit van DJ Ötzi is vanaf 15 februari te koop.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven