web analytics

Nik P. en Bis ans Meer

Nik P

Nik P. hoort bij de succesvolste Oostenrijkse zangers van de laatste jaren. De nummers “Der Fremde” en “Wo die Liebe deinen Namen ruft” van zijn vorige album waren de succesvolste platen in de Duitse airplay-lijst. Begin november kwam hij met een nieuw album: “Bis ans Meer“.

Als je het album “Bis ans Meer” noemt levert dat natuurlijk vragen op. Nik P. zegt hier over:”Water is het element van het leven. Bij de zee voel je de kracht van het leven, de fascinatie en het avontuur. Water is leven en dit album is als mijn leven.” Authenticiteit en intensiviteit, dat is allebei belangrijk voor Nik P. dat is ook te merken bij het nieuwe album. “Men moet zich ontwikkellen en daarbij geduld hebben, overtuigd zijn voor jezelf en op jou ideeën vertrouwen. Het geloof in jezelf is heel belangrijk.” zegt hij daarover. Hoeveel kracht er in zijn nieuwe liedjes zit is duidelijk bij de eerste single uit het album: “Berlin“. Het nummer gaat niet over de Duitse hoofdstad. Het is een nummer over verloren dromen. Een mens die daar altijd al heeft willen wonen laat die gelegenheid gaan en gaat van de wereld af zonder ooit Berlijn te hebben gezien. “Het nummer Berlin heeft mijn gitarist Willi Ganster geschreven. Ik had tranen in mijn ogen toen ik het nummer hoorde. De tekst is zo goed. Aan het einde gaat het: Op een gegeven moment moet je begrijpen, dat niet alle bloemknoppen uitkomen. En dan moet je begrijpen dat ook dromen gaan slapen. Ik wil met het lied zeggen: Mensen als je dromen hebt, vervul ze! Leef je droom!” zegt Nik P.

Beluister hier Nik P. met Berlin:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven