web analytics

Andreas Gabalier krijgt Bambi 2012

Andreas Gabalier
Vanavond vind er in Düsseldorf de jaarlijkse uitreiking van de Duitse mediaprijzen plaats. Dit jaar valt Andreas Gabalier in de prijzen: hij krijgt een Bambi in de categorie Shooting Star.

Het juryrapport zegt het volgende over hem:’Hij is de Elvis in Lederosen: Andreas Gabalier uit het Oostenrijkse Steiermark weet nuchterheid met Rock’n’Roll succesvol te combineren. Met zijn unieke stem en nummers als “I sing a Liad für di” die tot meezingen en dansen uitnodigen weet hij de grenzen tussen verschillende muziekgenres te laten doen verdwijnen. In drie jaar heeft hij meer als 700.000 albums verkocht,  waaronder 100.000 downloads via internet. Zijn concerten zijn altijd uitverkocht. Andreas Gabalier is de baken van hoop van de Volksmuziek.

Ook vallen de Canadese zangeres Celine Dion en de boyband One Direction in de prijzen vanavond. De uitreiking van de Bambi’s is te zien om 20:15 op ARD.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven