web analytics

Margot Hellwig stopt met touren

Margot HellwigGezamelijk waren moeder Maria en dochter Margot Hellwig graag geziene gasten in de volksmuziekuitzendingen op televisie. Zo wisten ze een miljoenenpubliek te bereiken, maar na de dood van Maria twee jaar geleden neemt nu ook dochter Margot Hellwig op 71-jarige leeftijd afscheid van het podium. Ze gaat niet opnieuw op tournee omdat ze voor haar zieke man gaat zorgen.

Margot Hellwig zegt zelf”Ik sta al 66 jaar op het podium, maar alles heeft een einde. Ik wil graag mee thuis zijn voor mijn man.” Al 51 jaar is ze getrouwd met haar man die nu de ziekte van Parkinson heeft, moeite heeft met lopen en diabetes heeft. Nu wil ze voor hem zorgen, hij heeft jarenlang de planning en de financiën op zich genomen.”Zolang ik gezond blijf zal ik voor hem blijven zorgen. De een zorgt voor de ander”, zegt Margot Hellwig. Ze verheugt zich op haar tijd thuis, om in de tuin te werken, piano te spelen en te koken.

Het besluit om te stoppen werd al in mei 2012 genomen. Bij de tour Frühlingsfest der Überraschungen met Florian Silbereisen heeft ze deze keuze gemaakt. Hij wist van deze keuze en ze had het gevoel dat het niet mooier meer zou worden. Ze heeft een fantastische tijd beleeft maar een tournee zit er niet meer in, al zijn er nog wel enkele optredens. Op 15 en 16 december geeft ze in kerstconcert in Heiligenstadt.

1 gedachte over “Margot Hellwig stopt met touren”

  1. Pingback: Schlagerprimeur » Margot Hellwig is met pensioen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven