web analytics

Beatrice Egli met nieuwe single Neuanfang

Beatrice Egli is al tien jaar een van de populairste en succesvolste artiesten in de Duitstalige pop. Met haar opzwepende powermix van moderne klanken, eigentijdse teksten en haar bijzondere Zwitserse charme heeft ze er de afgelopen jaren in belangrijke mate toe bijgedragen dat het Schlager-genre grondig is afgestoft en een nieuw, jong publiek heeft geïnspireerd.

In 2021 veroverde de “DSDS” winnares van 2013 voor het eerst in haar carrière de top van de officiële Duitse hitlijsten met haar album “Alles was du brauchst”, waarmee ze de eerste Zwitserse artiest ooit is die dit bereikt. Beatrice Egli bewees afgelopen zomer met haar gelijknamige single op indrukwekkende wijze dat het de moeite waard kan zijn om iets nieuws te durven proberen en “volledig risico” te nemen.

“Volles Risiko” was het startschot voor een nieuwe fase in Beatrice Egli’s leven en carrière, die ze nu tekstueel en muzikaal consequent voortzet met haar single “Neuanfang”: “Toen ik vorig jaar ‘Volles Risiko’ uitbracht, opende dat veel nieuwe deuren voor mij. Het was het begin van een emotionele reis die nog lang niet voorbij is. Als ik ‘Neuanfang’ hoor, ontroert het stuk me volledig. Het belichaamt voor mij het veranderingsproces waar ik nog steeds in zit.”

Neuanfang gaat over tegenwind en een gevoel van desoriëntatie, van zoeken naar betekenis en zichzelf. Over het verlangen om de kaarten opnieuw te schudden en de onbedwingbare drang om alles bij het begin te zetten – en ook over eindelijk opstijgen. “Ik heb het gevoel dat ik vleugels heb gekregen, ik voel de wind in mijn rug en eindelijk het gevoel dat de richting nu goed is”, zingt de 34-jarige Zwitserse vol zelfvertrouwen en optimisme op stuwende beats over het uitbundige gevoel helemaal bij zichzelf en trouw aan zichzelf te zijn.

“Neuanfang” is tevens de tweede voorloper van Beatrice Egli’s elfde studioalbum Balance. “De albumtitel ‘Balance’ is de belichaming van waar ik voor leef,” onthult Beatrice Egli. “Ik wil altijd de adrenaline en de kriebels in mijn buik voelen, genieten van de momenten met de mensen tijdens mijn concerten. Maar dat lukt alleen als ik ook steeds weer naar mijn centrum terugkeer en het evenwicht vind, want daar ontstaat iets nieuws. Het leven is een constant koorddansen – en dat is precies waar de liedjes op het album over gaan.”

“Balance” wordt een sterk album. Je voelt steeds de overtuiging om met het nodige zelfvertrouwen voor zichzelf op te komen. Tegelijkertijd leven de liedjes van een zekere lichtheid en nieuwsgierigheid naar het nieuwe. Beatrice Egli beweegt zich niet alleen behendig tussen al deze emoties en uitersten, maar werkt ook voor het eerst in haar 10-jarige carrière samen met nieuwe producers en songwriters zoals Eric Philippi (“Volles Risiko”) of Achtabahn (“Neuanfang”).

Vanaf vrijdag 24 februari is de single overal te luisteren, het album Balance is vanaf 30 juni 2023 te koop.

Beluister hier Beatrice Egli met Neuanfang:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven