web analytics

Winnaars Goldenen Antennen 2016 bekend

Op 28 april begint de voorverkoop van de Goldenen Antennen 2016 bij de BRF2 en daarom is nu al bekend gemaakt wie deze prijs in ontvangst zullen nemen op 25 september.

De eerste die de Goldenen Antennen krijgt is Bata Illic die al meer veertig jaar niet meer weg te denken is bij de Duitse schlagers. Zo heeft hij de evergreens :Mit verbundenen Augen”, “Schwarze Madonna” en “Ich hab noch Sand in den Schuhen von Hawaii”, maar natuurlijk zijn grootste hit is natuurlijk “Michaela”. De tweede winnaar is G.G. Anderson. Hij is al dertig jaar schlagerzanger, veertig jaar componist en heeft al meer dan vijftig jaar podiumervaring. Zo schreef hij de grote hits voor Roland Kaiser, Heino, Rex Gildo en Mireille Mathieu, maar ook als zanger had hij veel succes met de hits “Mädchen, Mädchen” en “Sommernacht in Rom”.

De derde winnaar is Gaby Baginksy. Ze staat al 47 jaar op het podium en tot haar grootste hits behoren onder andere: “Häng die Gitarre nicht an den Nagel”, “Mein Charly ist Klasse” en “roderich” In november 2015 bracht ze met het album Auf den Punkt weer twaalf nieuwe nummers uit. De vierde winnaar is het duo Brunner & Stelzer. Charly Brunner en Simone Stelzer hebben als duo een hoop succes, maar ook voordat ze een duo waren, waren ze actief in de schlagerwereld. Simone deed in 1990 mee aan het songfestival en heeft sindsdien meerdere goude platen gekregen. Charly Brunner was natuurlijk bekend als de ene brunner van Brunner & Brunner.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven