die Ladiner en Jenseits der weißen Wolken

Die LadinerVandaag ligt het nieuwe album van die Ladiner in de winkel. Het album heeft de titel Jenseits der weißen Wolken meegekregen.

Vorig jaar kwam hun album “Alpenrosen aus den Dolomiten” uit en in recordtempo hebben Joakin Stuffer en Otto Demetz twaald nieuwe nummers ingezongen in de studio. Ze bezingen nu nieuwe thema’s en zijn een beetje moderner geworden. Maar natuurlijk is de Ladiner sound behouden gebleven. Joakin zegt:”Wij willen verhalen vertallen die uit het leven gegrepen zijn en het leven waard maakt om te leven.” Zulke nummers zijn “Feiern wie Gott in Südtirol” en de wals “Nimm Dir Zeit für das Leben“. Een favoriet nummer van Joakin is “Mein stilles Val Badia” dat een hommage is aan het gardadal. Voor dit nummer hebben ze samen met het Val-Badia-koor gezongen. Op het album staat ook weer een duet met Nicole, de dochter van Joakin. Het nummer “Gib auf Dich acht Nicol” is eigenlijk een soort vervolg van het duet dat op het vorige album staat. Het titelnummer “Jenseits der weißen Wolken” is meer een nadenkelijk nummer dat gaat over de dood en de daarop volgende rouw.

Bekijk hier die Ladiner en het nummer Nimm Dir Zeit für das Leben:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.