web analytics

Moet Musikantenstadl moderniseren?

Om de zoveel jaar keert dezelfde discussie weer terug: Komt Musikantenstadl nog terug op tv? Maar nu lijkt het er op dat die vraag eind 2015 waarheid gaat worden.

In oktober 2014 zette presentator Andy Borg op zijn facebook een bericht dat hij mensen oproept om zich in te zitten om de uitzendingen van Musikantenstadl te redden. Tot eind 2015 zijn er afspraken gemaakt met de drie zenders, ARD, ORF en SRF dat ze de muziekshow uitzenden. Maar daarna wordt dus de toekomst ongewis. Het grote struikelblok voor de zenders is dat de gemiddelde kijker 68 jaar is. Dat vinden ze te oud. Presentator Andy Borg vind dat onzin en hij vind het ook geen probleem dat vooral ouderen naar Musikantenstadl kijken. Hij vind dat elke leeftijdsgroep een amusementsprogramma op tv mag hebben.

De Duitse zender ARD wil een programma wat meer op het Oostenrijkse Starnacht lijkt, een Open-Air met veel schlager- en internationale artiesten. Daarnaast ligt het ook aan de kosten. Een aflevering van Musikantenstadl kost ongeveer een miljoen euro en dat vind de zender te veel voor de kijkcijfers dat het programma trekt. De laatste aflevering trok ongeveer 4 miljoen kijkers in Duitsland en dat is dus niet genoeg. Een programma zoals Starnacht kost ook een miljoen, maar omdat Starnacht wordt gezien als een Open-Air en niet als een televisieprogramma hoeft de zender daar niet voor alle kosten op te draaien en zo besparen ze geld.

De Oostenrijkse ORF is nu achter de schermen bezig een plan te maken om Musikantenstadl te moderniseren, zodat de leeftijd van de gemiddelde kijker omlaag gaat en een grotere doelgroep aan te spreken. De Duitse zender wacht dit plan af om daarna een beslissing te maken. Ondertussen mengt de chef Amusement van de Zwitserse omroep SRF zich ook in de discussie en hij richt zich vooral op presentator Andy Borg. Hij zegt:”De oproep van Andy Borg is erg onhandig. Op deze manier druk zetten, in een periode wanneer de beslissing nog niet gevallen is doet geen goed voor de zaak.” Ook wil hij met de Duitsers en de Oostenrijkers praten hoe Musikantenstadl er uit moet zien na een modernisering en wie het zou moeten presenteren.

In ieder geval is Musikantenstadl in 2015 nog te zien met vier afleveringen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven