web analytics

Ook Melodien der Berge verdwijnt van het scherm

ARD

Liefhebbers van Duitse schlagers en volksmuziek hebben volgende maand opnieuw een uitzending minder om naar te kijken. De ARD stopt met het uitzenden van het programma “Melodien der Berge” wat gepresenteerd werd door Micheal Harles en ongeveer twee keer per jaar op de ARD te zien was.

In 1999 begon het programma Melodien der Berge waarbij naast muzikale gasten de presentator Michael Harles de tradities en gebruiken van de verschillende regio’s laat zien. Daarnaast zijn er verschillende dvd’s van dit programma verschenen.

Eerder moest Hansi Hinterseer al met zijn programma stoppen, is het lot van de Carmen Nebel-shows nog ongewis en nu valt ook voor Melodien der Berge het doek. De ARD-Entertainmentcoördinator Thomas Schreiber zegt:”Als je plek moet maken voor wat nieuws moet je in het oude snoeien.” Ook worden er geen nieuwe concepten ontwikkeld voor uitzendingen met schlager en volksmuziek. Hiermee gaat de ARD tegen de trend in, want juist op dit moment beleeft de Duitse schlager met artiesten zoals Heino, Helene Fischer, Andrea Berg en Andreas Gabalier een hele populaire tijd.

Thomas Schreiber vertelde dat men zich geen zorgen hoeft te maken om Musikantenstadl en de Feste der Volksmusik gepresenteerd door Florian Silbereisen. Vooral voor Florian had hij lovende woorden:’Hij is voor mij een entertainer die zoveel talent heeft. Als hij zulke shows in Amerika zou maken zou hij een wereldster zijn.”

Op 27 april is de laatste aflevering van Melodien der Berge te zien op de ARD. Dan gaat Michael Harles voor de laatste keer op reis door het mooie Wachau naar de Keizerstad Wenen.

1 gedachte over “Ook Melodien der Berge verdwijnt van het scherm”

  1. keyngnaert marc

    Het is zeer spijtig de shows van hansi en van melodien der bergen worden afgevoerd.Hierdoor worden 2 generaties in Duitsland Oostenrijk Belgie nederland en nog vele landen in de kou gezet.Hopelijk wordt ARD binnenkort van het net gehaald om plaats te maken voor andere interessantere zenders.Ik ben samen met vele andere liefhebbers van deze programmas diep onthoocheld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven