web analytics

Helene Fischer en Frank Schöbel winnen Goldene Henne 2012

Vanavond zijn de Goldene Henne uitgereikt in de Berliner Musical Theater. Deze prijs wordt sinds 1995 uitgereikt en is vernoemd naar de Berlijnse entertainer Helga “Henne” Hahnemann. Er wordt door het publiek gestemt op de populairste sterren van het jaar in de categorie presentatie, muziek, acteurs en sport. Een juryprijs is er voor de categorieën Politiek, Charity en Levenswerk.

De eerste Goldene Henne van de avond was voor zanger Frank Schöbel. Hij kreeg deze voor zijn levenswerk, hij zit maarliefst 50 jaar in het vak. Hij zong een medley en een duet met Stefanie Hertel.

De tweede Goldene Henne was voor Günther Jauch. Hij presenteerde vroeger sportuitzendingen en heeft nu zijn eigen show bij de ARD. Ook presenteert hij de Duitse Weekend Miljonairs. Hij kreeg deze in de categorie presentatie. Ook genomineerd in deze categorie was Florian Silbereisen.

Ook presentatrice Carmen Nebel heeft een Goldene Henne gewonnen voor haar inzet voor het goede doel. Ze heeft gewonnen in de categorie Charity omdat ze al 20 jaar op tv aandacht vraagt voor goede doelen zoals het Rode Kruis en de kankerbestrijding.

In de categorie muziek is de Goldene Henne gewonnen door Helene Fischer. Dit is al haar vierde Goldene Henne. (Nieuwkomer in 2007, Muziek in 2008 en 2010) Ook genomineerd in deze categorie waren onder andere Andreas Gabalier, Ute Freudenberg, Roland Kaiser en Unheilig.

In de categorie Sport is de Goldene Henne gegaan naar Robert Harting. Hij is een discuswerper die op de Olympische Spelen in Londen goud behaalde. Ook is er een speciale Olympische Henne voor de  Kano Club Potsdam omdat die heel succesvol zijn geweest in Londen.

De Goldene Henne in de categorie Politiek is gewonnen door Lech Walesa. Met de Goldene Henne als Nieuwkomer van het jaar is gewonnen door Ken Roczen, een motorcrosser. In die categorie was ook zangeres Maria Levin genomineerd.

Optredens van vanavond:
Frank Schöbel met een medley:

Helene Fischer met Nur wen den Wahnsinn liebt:

Marjan & Lukas met Küss mich:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven