web analytics

De Zillertaler Haderlumpen stoppen in 2020

Zillertaler Haderlumpen

De groep die Zillertaler Haderlumpen hebben op Facebook bekend gemaakt dat de groep er in 2020 mee zal ophouden.

Als reden werd gegeven dat ze nog vele andere verplichtingen hebben.”Onze familie, de bedrijven en ook onze ouders worden niet jonger.” Peter en zijn vrouw Sabine zijn binnen een jaar drie keer opa en oma geworden, Reinhard en zijn vrouw Bianca runnen het restaurant Hirschbichlalm en Vitus heeft twee brillenwinkels.

De fans zijn treurig en bedanken hen voor een mooie tijd en zullen zeker de komende twee jaar een concert bezoeken voordat het voorbij is voor de Zillertaler Haderlumpen. Er zullen nog Open Air-feesten in Zell komen, er komt een nieuw album en er komt nog een grote tournee.

De Zillertaler Haderlumpen hebben verschillende volkstümliche hits gehad, die iedereen kan meezingen. Zoals “1, 2 oder 3000 Jahre”, “Haderlumpenzeit” en “Heyoheyo”. Het begonallemaal in 1987 toen Peter Frankhauser en Vitus Amor besloten om een muziekgroep te beginnen en later kwam ook Reinhard, de neef van Peter, bij de groep. Daarna hadden ze hun eerste optreden als ‘Drei lustigen Zillertaler’, maar die werd al snel veranderd naar Zillertaler Haderlumpen. Ze wonnen een talentenjacht en mochten daarna een cd opnemen. In 1989 kwamen ze voor het eerst op tv met het nummer “Wer A sagt” en daarna ging het hard. Bij de Grand Prix der Volksmusik in 2005 haalde ze de derde plek en twee jaar later haalde ze de eerste plek samen met Sigrid & Marina. In 2007 kregen ze ook de Herbert-Roth-Preis en de Goldene Tulpe voor meest geliefde groep en voor beste lied.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven