web analytics

Tien records voor Helene Fischer

Helene FischerDe Duitse zangeres Helene Fischer breekt in de Duitse hitlijst record na record, dus vond de maker van de hitlijst, GfK Entertainment, het tijd om een tien records op een rijtje te zetten.

1. Helene Fischer staat met haar album in vier van de laatste vijf jaar op de eerste plek in de jaarhitlijst. Dat is nog geen enkele artiest gelukt. Ze heeft het record van Herbert Grönemeyer, die het twee keer is gelukt, verdubbelt. Helene Fischer stond in 2013 en 2014 met Farbenspiel op de eerste plek, in 2015 met Weihnachten en in 2017 met Helene Fischer.

2. Geen enkele Duitse zangeres stond langer op de eerste plek in de hitlijsten. Ze stond met haar albums Für einen Tag 1 week op de eerste plek, met Für einen Tag – Live 2012 twee weken, Farbenspiel 15 weken. Weihnachten zes weken en Helene Fischer stond twee weken op de eerste plek. In totaal stond ze dus 26 weken op de eerste plek.

3. Helene Fischer heeft in totaal 222 keer in de top tien gestaan en dat heeft nog geen enkele zangeres behaald.

4. Het album Helene Fischer was de succesvolste albumstart sinds 15 jaar. Van dat album werd in zeven dagen het album meer dan 300.000 keer verkocht.

5. Het album Farbenspiel heeft de meeste keer in de top tien gestaan. Het stond 95 weken in de top 10 en stond in totaal meer dan 219 weken in de hitlijst.

6. Het album Farbenspiel is met 15 weken op de nummer één positie sowieso het succesvolste album van een zangeres.

7. Helene Fischer is met 215 miljoen streams de meest gestreamde Duitse zangeres. Haar meest geluisterde nummers via een streamingdienst zijn ‘Atemlos durch die Nacht‘, ‘Herzbeben‘ en ‘Ich will immer wieder… dieses Fieber spür’n‘.

8. Ook bij de muziekdownloads staat ze op de eerste plek. Met 3,8 miljoen gedownloade nummers en albums staat ze zonder twijfel op de eerste plek.

9. Het nummer ‘Atemlos durch die Nacht‘ is in Duitsland het meest gedownloade lied aller tijden met rond de miljoen downloads.

10. Het album Farbenspiel is het meest gedownloade album van een Duitse artiest. Het album is rond de 250.000 keer gedownload.

Ook in de Duitstalige buurlanden is ze een groot succes. Zo is het nummer ‘Atemlos durch die Nacht‘ in Zwitserland en Oostenrijk het meest gedownloade Duitstalige nummer aller tijden. En haar kerstalbum Weihnachten stond in Oostenrijk op de eerste plek, een eerste keer voor een kerstalbum. In Zwitserland staat ze bij elkaar 588 weken in de hitlijst en dat is het meeste van elke Duitse artiest. Het album ‘Best Of‘ staat er al 214 weken in en dat is een record.

[bol_search_form limit=”6″ block_id=”bol_5a6107f117dff_search-form” cat_id=”3132″ cat_select=”0″ default_search=”helene fischer” name=”helenefischerzoek” sub_id=”helenefischerzoek” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven