web analytics

Mary Roos en Stein auf Stein

Mary RoosVan het nummer Stein auf Stein van de Duitse zangeres Mary Roos is een videoclip verschenen. Het nummer staat op haar album Ab jetzt nur noch Zugaben.

Het nummer is een ode aan de Moeders en Grootmoeders die Duitsland na de oorlog weer hebben opgebouwd. Deze vrouwen worden in Duitsland Trümmerfrauen genoemd en het nummer is geschreven door Pe Werner. De letterlijke betekenis van Trümmerfrauen zijn puinruimers, zij moesten na de bombardementen het puin ruimen en wat gebruikt kon worden bij de heropbouw werd apart gehouden. Het is ook een pleidooi dat je in goede en slechte tijden het optimisme niet te verliezen en altijd steen op steen moet stapelen.

Bekijk hier Mary Roos met Stein auf Stein:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven