web analytics

Schlagerzangeres Andrea Jürgens (50) overleden

Andrea JürgensNa een kort ziekbed is de Duitse schlagerzangeres Andrea Jürgens toch onverwacht op 20 juli overleden.

Op de maandagmorgen van 17 juli werd ze thuis onwel en stortte ze in. Daarna is ze met gillende sirenes naar het ziekenhuis gebracht. Daar werkte haar beide nieren niet meer en lag ze in coma. Een goede vriend vertelde toen al dat de artsen al weinig hoop hadden dat ze het zou overleven. Vier dagen later overleed ze op vijftig jarige leeftijd. wegens de gevolgen van acute nierfalen in het ziekenhuis.

Andrea Jürgens werd op tien jarige leeftijd bekend in 1978 met het nummer “Und dabei liebe ich euch beide”. Ze werd ontdekt door muziekproducent Jack White en na haar eerste televisieoptreden in een oudejaarsshow ging haar carrière bergopwaarts en had Duitsland haar in haar hart gesloten als kindsterretje. In juli 1978 had ze een hit met “Ich zeige dir mein Paradies”. Ook haar kerstalbum in 1979 ging meer dan 1,5 miljoen keer over de toonbank. Ook in de jaren daarna bracht ze regelmatig albums uit.

Privé kreeg ze veel te verduren in een korte tijd. Zo overleed in 2010 haar vader, haar broer, haar schoonmoeder. In een interview sprak ze zich uit dat na het ene het andere kwam en het niet makkelijk was. Daarnaast had ze de zorg op zich genomen voor haar moeder die later ook overleed. Hierdoor nam ze een pauze met zingen en kwam in 2016 weer terug met een album wat in de top tien van de hitlijst kwam.

Bekijk hier Andrea Jürgens en “Und dabei liebe ich euch beide”:

2 gedachten over “Schlagerzangeres Andrea Jürgens (50) overleden”

  1. Ik luister om de zoveel tijd even naar Andrea jurgens haar nummer vooral om eleni een top nummer. Ik heb het gelezen waar aan zij op 20 juli 2017 is overleden en ik vind het zo verschrikkelijk dat haar dit moest overkomen door haar nieren. In de muziek wereld zijn we helaas een top vrouw kwijt. Maar ondanks dat ze er niet meer is kunnen we toch nog naar haar muziek luisteren. En met dat gevoel blijft ze bij ons.

  2. Ik vind het verschrikkelijk, wat heeft deze vrouw wel niet door staan in haar leven. Ik hoop dat ze nu rust heeft gevonden na zoveel ellende, Ik ben Andrea Jurgens ontzettend dankbaar wat zij ons heeft geschonken met haar liedjes. Deze bij-zondere mooie vrouw verdiend een plaatsje tussen de miljoenen sterren die aan de hemel staan. Dank je wel Andrea voor jouw prachtige liedjes. Ik hoor ze elke dag voor bij komen. Ik ben tot tranen geroerd. Ik ben je ontzettend dankbaar. De aarde raakt een ster kwijt maar de hemel krijgt er eentje bij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven