web analytics

Schlagerzanger Chris Roberts is overleden

Chris RobertsDe Duitse schlagerzanger Chris Roberts is op zaterdag 2 juli op 73-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker in een kliniek in Berlijn.

De zanger en acteur die geboren werd als Christian Klusáček werd vooral in de eerste helft van de jaren 70 erg populair. Hij was een zoon van een Duitse moeder en van een Joegoslavische vader en omdat zijn moeder tijdens zijn geboorte niet met zijn vader mocht trouwen had hij geen Duitse nationaliteit, deze kreeg hij pas in april 2017. In de jaren 60 werkte hij nog als elektriciën en van 1989 tot 2010 was hij met schlagerzangeres en actrice Claudia Roberts getrouwd. Hij laat twee zonen en een dochter na.

In de jaren 70 kwamen zijn grote hits zoals ‘Ich bin verliebt in die Liebe’, ‘Hab ich Dir heute schon gesagt, dass ich Dich liebe’ en zijn grote hit ‘Du kannst nicht immer 17 sein‘ dat hij in 1974 uitbracht. In zijn loopbaan heeft hij zo rond de 11 miljoen platen verkocht. In die tijd kreeg hij verschilllende muzikale prijzen en was hij een echt meisjesidool. Bij de ZDF-Hitparade van Dieter Thomas Heck trad hij dan ook geregeld op en had hij dertien keer de eerste plek te pakken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven