web analytics

Jürgen Marcus gaat met pensioen

Jürgen MarcusDe Duitse schlagerzanger Jürgen Marcus (68 jaar) neemt afscheid van het podium en van de muziek. Dat nieuws maakte zijn levenspartner en manager Nikolaus Fischer bekend.

Sinds 2012 heeft Jürgen Marcus zich al niet meer laten zien in de openbaarheid nadat zijn gezondtoestand zich nog eens verslechterde. Hij heeft sinds 2002 de longziekte COPD. Jürgen Marcus komt uit Herne (Nordrhein-Westfalen) en was eerst monteur tot de jaren 60 tien hij in de muziek ging werken. In 1969 had hij de hoofdrol in de musical Hair en in de jaren 70 waren er grote succes met schlagers zoals “Eine neue Liebe ist wie ein neues Leben” en “Ein Festival der Liebe“. In 1976 deed hij voor Luxemburg mee aan het Eurovisiesongfestal met een Franstalig nummer en werd hij veertiende. In de jaren 80 was hij niet meer zo succesvol en zong hij vooral zijn oude hits. In 2011 verscheen dan ook zijn laatste album.

Bekijk hier Jürgen Marcus met Eine neue Liebe ist wie ein neues Leben:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven