web analytics

Nik P. en het album Da oben #16

Nik P.Op vrijdag acht julie verschijnt het zestiende album van Nik P. en daarom heet dit album ook Da oben #16

Het jaar 2016 is voor Nik P. goed begonnen, zo was zijn duet met DJ Ötzi, “Geboren um dich zu lieben” een groot succes in de hitlijst en nu komt hij dus met en nieuw album. Bij Da oben #16 weet hij te verrassen met de nhoud en de stijl. Het is een nogal persoonlijk Best-of album geworden waar hij oude nummers heeft opgezocht, die bij de Duitse fans vaak onbekend zijn en die helemaal opnieuw heeft opgenomen. Daarnaast staan er ook vijf nieuwe nummers op die hij in het Amerikaanse Nashville heeft gemaakt.

De grote doorbraak kwam voor Nik P. met het nummer “Ein Stern, der deinen Namen trägt”, maar ook daarvoor heeft hij verschillende nummers gemaakt. Zoals “Der alte Mann”, die hij in 1998 heeft geschreven na een diepzinnig gesprek met zijn vader. Maar ook oude hits als “Braungebrannte Haut” en “Weil wir tief im Herzen Kinder sing” zijn opnieuw opgenomen. Maar ook zijn er nieuwe versies gemaakt van recentere hits. Zo zijn er akoestische versies van “Berlin”, “Auf weißen Pferden” en “Geboren um dich zu lieben”. Van de nieuwe nummers is ook de single gekozen: Da oben. Dat is een romantische en dansbaar nummer met een meezingend refrein dat alles heeft wat een schlagerhit ook heeft.

Bekijk hier Nik P. met Da Oben:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven