web analytics

Duitse zangers rouwen om Roger Cicero

Vorige week, op 24 maart 2016, is de Duitse jazz- en popzanger Roger Cicero op 45-jarige leeftijd overleden aan een beroerte.

Roger Cicero trad als elfjarige al op in het voorprogramma van Helen Vita en vijf jaar later had hij zijn eerste televisieoptreden. Ook ging hij naar het conservatorium om piano, gitaar en zang te studeren. Van 1991 tot 1996 studeerde hij het zingen van Jazz aan de Amsterdamse Hogeschool voor de kunsten in Hilversum. In 2003 begon hij het Roger Cicero Quartett en drie jaar later verscheen zijn soloalbum Männersachen en in 2009 was deze al een miljoen keer verkocht.

In 2007 ging hij voor Duitsland naar het songfestival met het nummer “Frauen regier’n die Welt”, daar behaalde hij een 19e van de 24e plaats. Zijn laatse studioalbum kwam in 2015 uit en heette The Roger Cicero Jazz Experience. Zijn laatste live-album is Cicero sings Sinatra. Voor beide albums is hij genomineerd voor de ECHO 2016, die op 7 april wordt uitgereikt.

De afgelopen weken had hij meerdere promotieafspraken voor zijn live-album afgezegt. Een dag nadat hij bij de omroep BR had opgetreden kreeg hij acute neurologische symptonen door een beroerte. In het ziekenhuis is zijn situatie verslechterd en is in de avond van 24 maart omringt door geliefde overleden. Hij laat onder andere een zeven jarig zoontje achter.

Xavier Naidoo, waarbij hij samen in het programma Sing deine Song (de Duitse versie van de Beste zangers) heeft gezeten reageerde als volgt: Onbegrijpelijk en doodtreurig, ik mis je nu al!. Udo Lindenberg is ook geschokt en wenst Roger een goede reis en dat het achter de horizon verder gaat. Marc Marshall zegt:”Roger Cicero een grote zanger en collega! Shit!”

Stefanie Hertel laat weten:”Het bericht van de dood van Roger Cicero ben ik geschokt. Adieu Roger, ik was en blijf een grote fan van je.” Ook schlagerzanger Olaf Henning reageert:”De week begint slecht in Duitsland. Hij was een van de beste in Duitsland.” Ross Antony schrijft:”Ik ben onderweg voor een tour, maar vandaag in gedachten verzonken. Waarom moeten zoveel mensen zo vroeg gaan en waarom gebeuren er nu zoveel slechte dingen ? Laten we van elke dag genieten.” Ook Stefan Mross reageerde: “Ik ben geshockt en zeer verdrietig. Ik was een grote aanhanger van zijn muziek. Men moet elke dag genoeten, het kan snel voorbij zijn. Mijn medeleven voor zijn vrienden en familie.”

De Duitse zender NDR heeft laten weten dat ze op zaterdag 2 april om 23:30 een aflevering van Inas Nacht herhalen waarin Roger Cicero te gast was. Om 0:25 wordt de concertregistratie Roger Cicero – Live in Berlin uitgezonden uit 2009 en om 01:30 wordt de uitzending Roger Cicero singt Frank Sinatra uitgezonden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven