web analytics

KnickerNocker en hun eerste single Ciao – bist du noch allein

KnickerNockerDe groep de KnickerNocker hebben de videoclip uitgebracht van hun eerste single: “Ciao – bist du noch allein“.

De KnickerNocker zijn een band waarin de vier muzikanten samen op het podium staan, samen aan de nummers werken en ook samen onderweg zijn. Arnd, Dietmar en Edmund hebben jarenlang in het succesvolle Nockalm Quintett gezeten. Maar nu was het tijd om een eigen weg in te gaan om zich muzikaal zelf te ontplooien. Ze zijn in goede harmonie uit elkaar gegaan maar nu gaan ze met de KnickerNocker hun eigen weg die in de tijdgeest ligt waar de verlangens en wensen van de mensen zijn. Samen met zanger Marco Diana zullen ze schlager zingen met een randje retro. Ze willen vooral met akoestische instrumenten werken, liedjes met een goede melodie die richting de klassieke schlagers gaan en waar iedereen zich muzikaal in kan vinden. De naam KnickerNocker hebben ze eigenlijk zelf bedacht. Er is een televisieserie, The Knick, die zich afspeelt in het New York van 1920 in een Knickerbocker-Ziekenhuis. De tijd waarin het röntgenapparaat werd uitgevonden en ook elektriciteit volop aanwezig werd. Ook de kleding van die tijd sprak aan. En van Knickerbocker ben je al snel bij KnickerNocker met nog een kleine knipoog naar hun vorige groep.

Het nummer “Ciao – bist du noch allein” verschijnt alleen op internet en is veelbelovend. Zoals beloofd is er een goede melodie en de warme stem van Marco past er perfect bij. Het is inderdaad een klassieke schlager maar totaal niet ouderwets en het is lekker swingend. De reacties op het nummer zijn alleen maar louter positief en dat lijkt al met al een positieve start van een nieuwe schlagerband.

Bekijk hier KnickerNocker met Ciao – bist du noch allein:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven