web analytics

Gottfried Würcher en Gedankenspiel

Gottfried Würcher
We kennen Gottfried Würcher als zanger van het succesvolle Nockalm Quintett waar hij al meer als dertig jaar bij is. Maar Gottfried heeft ook een leven naast de Nockis. Zo bracht hij in 2010 zijn solo-album “So bin ich” uit en morgen komt zijn tweede album “Gedankenspiel“.

Op het album staan 14 nummers die allemaal door Gottfried zijn gecomponeerd. En ook met de tekst heeft hij zich bezig gehouden. De productie van dit album was in handen van de gitarist van het Nockalm Quintett: Markus Holzer. Ze hebben samen een jaar lang zonder tijdsdruk aan het album gewerkt, want ze gingen voor de kwaliteit van het album.

De eerste single van het album is “Gott vergibt die Sünden“, een moderne schlagerfox met echte hitpotentie. Het nummer “Geh” is de grote ballade van het album, er wordt wat dieper en directer gezongen en hiermee wordt het een langzaam schlagernummer. Maar er staan ook wat snellere nummers op, zoals “Now or never” en het “Niemand macht mich high wie du“. Het laatste nummer op het album is “Und irgendwonn wird’s wieder Tog“, een nummer in karintisch dialect. Hiermee wordt het een echt Oostenrijks popnummer.

Het album Gedankenspiel van Gottfried Würcher is vanaf 20 februari 2015 te koop.

Bekijk de videoclip van “Gott vergibt die Sünden” op de website van Universal. (klik hier)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven