web analytics

Hansi Hinterseer en Das Beste zum Jubiläum

Hansi Hinterseer
Op 2 februari is het zover: dan wordt Hansi Hinterseer zestig jaar, al zie je dat niet aan hem af. Om dat feit te vieren brengt de platenmaatschappij Telamo het dubbelalbum Das Beste zum Jubiläum vandaag uit en ook een dvd met dezelfde naam waar een verzameling van videoclips op zijn te vinden.

Op het dubbelalbum staan de grootste en mooiste hits van Hansi Hinterseer. Hij is een heuse publiekslieveling en is in de volksmuziek dan ookal jaren een icoon. “Dort wo die Berge sind” is een nummer dat op het album staat, en daar waar de bergen zijn daar is Hansi wel thuis. Hij begon als skieër met goed succes in wereldbekercompetitie. In 1994, dus twintig jaar geleden, besloot hij aan zijn tweede carrière: het zingen van volksmuziek. Daarna volgde ook nog carrieres als presentator en als acteur.

Andere hits van Hansi die op het album staan zijn onder andere “Ein schneeweißes Brautkleid“, “Amore Mio“, “Die Hände zum Himmel” , “Du hast mich heut noch nicht geküsst” en het nummer “Was kann ich denn dafür” samen met Lena Valaitis.

Niet alleen de platenmaatschappij staat stil bij zijn verjaardag ook de Oostenrijkse omroep ORF. Op woensdag 29 januari staat de film “Ruf der Pferde” op het programma bij de ORF2 waar Hansi een paardentrainer staat. Enkele dagen later, op zaterdag 1 februari zend de ORF2 het tv-portret Hansi Hinterseer – Heut’ ist dein Tag uit. Tijdens dat portret blikt Hansi terug op zijn leven en zijn er videobeelden te zien die een kijkje geven in zijn privéleven. Daarnaast komen ook vrienden, fans en andere prominenten aan het woord zoals: Niki Lauda, Andrea Berg, DJ Ötzi en Karl Moik.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven