web analytics

Roland Kaiser: strijd tegen Tatort-lied op Live-Album

Roland Kaiser
Vandaag is het Live-Album van Roland Kaiser verschenen wat is opgenomen tijdens zijn concert in Dresden, de Kaisermania. Maar als het aan Roland Kaiser had gelegen zou deze niet zijn uitgebracht.

Volgens de krant Bild heeft Roland Kaiser twee keer zonder succes een rechtzaak aangespannen om te verhinderen dat het nummer “Egoist” als bonus-nummer op het album zou verschijnen. Het nummer staat al hoog in de radiohitlijst.

Roland Kaiser ging naar de rechtbank om er voor te zorgen dat zijn producent Jack White het live-album niet zal uitbrengen. Maar de rechter gaf hem geen gelijk en dus ging hij in hoger beroep. Die heeft Roland Kaiser nu ook verloren en moet nu dus ook nog de proceskosten betalen.

De precieze reden waarom Roland Kaiser het nummer niet op het live-album wilde hebben weet niemand, ook tegenover de Bild wilde hij geen reactie geven. Producent Jack White zegt:”Ik kan het gedrag van Roland niet verklaren en ik ben daar verdrietig om. Het nieuwe album is het mooiste Live-Album wat ik heb geproduceerd als muziekproducent.” Volgens de speculaties zou Roland Kaiser het nummer er niet op willen hem om extra geld te verdienen of het nummer mee te willen nemen naar een andere platenmaatschappij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven