web analytics

Karel Gott (80 jaar) overleden

Karel GottOp dinsdag 1 oktober is de Tsjechische schlagerzanger Karel Gott op tachtig jarige leeftijd overleden.

Hij begon zijn carrière in 1958 met optredens in danscafés in Praag. Een jaar later viel hij bij een talentenjacht op en ging hij met bandleider Karel Krautgartner op tournee. Daarna ging hij drie jaar naar het consevatorium. Zijn eerste single kwam in 1963, dat was een tsjechische versie van Moon River van Henry Mancini. In 1968 deed hij mee met het songfestival voor Oostenrijk met het door Udo Jürgens geschreven liedje Tausend Fenster en haalde daar de dertiende plek.

Zijn bekendste liedje is ‘Die Biene Maja’, het titellied van de tekenfilm Maya de Bij. Hij heeft gedurende zijn carrière zo’n 900 Duitse liedjes opgenomen, waar zijn bekendste hits “Weißt du wohin”, “Schicksalmelodie”, “Einmal um die ganze Welt”, “Nie mehr Bolero”, “Das Mädchen aus Athen” en “Fang das Licht” zijn.

Karel Gott was met zijn vrouw Ivana in 2008 in Las Vegas getrouwd. Met haar heeft hij twee dochters, uit 2006 en 2008. Twee oudere dochters (uit 1973 en 1987) heeft hij uit twee eerdere relaties. Gott leefde met zijn twee dochters en zijn vrouw in een villa in het Praagse stadsdeel Smíchov. Eind 2015 werd bekend dat Karel Gott lymfeklierkanker had. Na meerdere behandeling werd hij in de zomer van 2016 genezen verklaard. In september 2019 maakte hij bekend dat hij acute leukemie had. Karel Gott overleed in de nacht van 1 op 2 oktober vlak voor middernacht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven