web analytics

Terugkijken: Musik in den Bergen van zaterdag 1 september 2019

ARD MediathekOp zaterdag 1 september was bij de BR het programma Musik in de Bergen te zien met de aflevering Sonja Weissensteiner unterwegs rund um den Wilden Kaiser. Dit programma is nog een jaar te bekijken via internet.

Presentatrice Sonja Weissensteiner gaat voor haar muzikale reis deze keer naar de Oostalpen in Tirol. Tussen Kufstein en St. Johan gaat ze eerst mee met een tandemvlucht. Daarna gaat ze naar berggids Hubert Prachberger om daarna te zien hoe de originele Tiroler klederdracht wordt gemaakt. Klarinetmaker Herbert Neureiter vertelt hoeveel werk er zit in het maken van een klarinet en daarna gaat ze naar schnapsbrouwer Wolfgang Kaufmann. Er wordt gespeelt op het Heldenorgel, Kokin Johanna Horngacher maakt Brodadrapfen en Martin Krainthaler laat zien wat voor kunst hij maakt met hout.

Muzikaal gezien treden er groepen en artiesten op die uit de regio rond de Wilden Kaiser komen. Zo zien we Hansi Hinterseer, die Jungen Thierseer, Quintett 2000, die Hausmusik Neureiter, de blaaskapel Junger Schwung, die Alpis, schlagerzangeres Petra Frey, die Außerlechner Hausmusik, der Bloakner 4gsang, die Familienmusik Hauser en een optreden van de Stanglwirt-Familie rond Seniorchef Balthasar Hauser.

Bekijk hier Musik in den Bergen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven