web analytics

Karel Gott heeft acute leukemie

Karel GottDe Tsjechische zanger Karel Gott heeft opnieuw kanker. In een brief aan de Tsjechische krant Blesk schrijft de 80 jarige zanger dat hij aan acute leukemie leidt. In de laatste jaren tobde de de Gouden Stem uit Praag vaker met zijn gezondheid.

In een brief laat hij het volgende weten: “Lieve vrienden, de krant Blesk heeft mij gevraagd hoe het met mijn gezondheidstoestand gaat. Ze vroegen of de kanker is teruggekeerd en of ik onder behandeling ben. Om speculaties te vermijden heb ik besloten deze vraag te beantwoorden en ik zie het als mijn behoefte, als noodzaak om mijn situatie met jullie te delen.

Ik wil jullie niet met mijn problemen lastig vallen, ik ben niet iemand die over zijn privéleven, en in het bijzonder mijn gezondheid spreekt en om zo medelijden te krijgen. Mijn ziekte wil ik met het team onder leiding van professor Trňený overwinnen aan de zijde van mijn vrouw en mijn liefsten.

Vier jaar geleden was ik onder behandeling van een zeer agressieve tumor die volledig is weggehaald. Anderhalf jaar geleden werd er vastgesteld dat ik een myelodysplastisch syndroom (MDS) heb. Ondanks meerdere behandelingsmethoden is deze ziekte in de laatste maanden overgaan in acute leukemie. Ik wordt poliklinisch behandelt en ga voor onderzoeken naar het ziekenhuis waar de artsen mijn gezondheid bewaken. Ik vraag in het bijzonder de roddelpers mijn privéleven van mijn familie te respecteren. Ik geloof dat de media ons niet dagelijks volgen en ons opsporen, wat niet alleen mijn toestand, maar ook voor mijn minderjarige dochters niet goed is.

Ik ben blij dat ik thuis bij mijn familie ben. Ik leg de laatste hand aan mijn autobiografie die in het voorjaar van 2020 zal verschijnen. Een paar dagen geleden hebben we de opnames van een documentaire over mijn leven afgerond.

Jullie Karel.”

Op 14 juli van dit jaar vierde Karel Gott zijn tachtigste verjaardag, maar tien dagen later moest hij een concert afzeggen wegens een longontsteking. Zijn fans moesten de laatste jaren zich vaker zorgen maken om zijn gezondheid. In 2015 had hij lymfeklierkanker, een jaar later onderging hij een rugoperatie. In 2017 had hij een darmziekte en in 2018 moest hij wegens een zware griep verschillende optredens afzeggen.

Al meer dan zestig jaar staat de zanger op het podium en voor de camera. Hij heeft meer dan dertig miljoen platen verkocht en meer dan vijftig diamanten, platina, gouden en zilveren platen gekregen. Zijn bekendste hits zijn ‘Biene Maja’, ‘Tausend Farben wünsch ich mir’, ‘Lady Carneval’ en ‘Fang das Licht’.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven