web analytics

Costa Cordalis (75 jaar) overleden

Costa CordalisDe schlagerzanger Costa Cordalis is op dinsdag 2 juli in het bijzijn van zijn familie op Mallorca overleden. De zanger is 75 jaar oud geworden. Zijn zoon Lucas zegt: “We zijn allemaal dieptreurig over zijn verlies. Mijn vader was een wonderbaarlijk mens die zich altijd voor een ander heeft ingezet.”

Volgens berichten in de media zou de zanger al langer in het ziekenhuis hebben gelegen in Mallorca. Eind februari was hij met zijn zoon Lucas bij een benefietconcert waar duidelijk zichtbaar was dat hij verzwakt was.

De in 1944 geboren Griek ging op zijn zestiende naar Duitsland. Zijn eerste plaat bracht hij in 1965 uit, het nummer ‘Du hast ja Tränen in den Augen’, een Duitse versie van het nummer ‘Crying in the Chapel’ van Elvis Presley. Zijn grote doorbraak kwam in de jaren zeventig met liedjes als Carolina, Anna Lena en zijn grootste hit kwam in 1976: Anita. Mede dankzij zijn optredens in de ZDF-Hitparade werd hij een cultfiguur in de schlagerwereld. Costa Cordalis heeft meer dan tien miljoen platen verkocht.

Met zijn vrouw Ingrid heeft Costa Coradalis drie kinderen. Sinds jaren bracht het paar de meeste tijd door met hun familie in Santa Ponca in Mallorca. Een plek waar hij ook veel optrad in de Partyclubs.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven