Andreas Fulterer is overleden

Andreas FultererDe Zid-Tirolse zanger Andreas Fulterer is overleden. Eind september maakte hij al bekend dat hij niet meer zal optreden wegens ziekte, nu blijkt dat het helemaal niet goed ging en zelfs doodziek was.

De 55-jarige Andreas Fulterer was van 1993 tot 1998 de gitarist en tweede stem van de Kastelruther Spatzen. Daarvoor, van 1978 tot 1985 zat hij bij de groep Seiser Buam. Nadat hij bij de Spatzen wegging volgde een solo-carrière waarbij “Donna Blue” en “Zusammen sind wir ein Feuer” zijn bekendste nummers zijn. In juli 2016 verscheen nog een nieuw album: Farbenleer. Maar in september kwam er dan het schokbericht voor de fans. De Zuid-Tirolse schlagerzanger maakte bekend dat hij zou stoppen met zijn muzikale activiteiten. De diagnose is darm- en longkanker en dat terwijl hij nooit heeft gerookt en altijd gezond heeft geleeft.

Kort voor zijn dood kwam naar buiten dat zijn laatste wens zou zijn dat zijn oude collega’s van de Kastelruther Spatzen zijn kist zouden dragen. Vandaag is op zijn facebookpagina een brief geplaatst:”Jammergenoeg is nu de tijd gekomen om van jullie, mijn lieve vrienden voor altijd afscheid te nemen. Mijn leven loopt op zijn einde en ik ben er trots op om vrienden zoals jullie te hebben die me alle jaren trouw zijn gebleven en mij als artiest hebben gesteund. Daarvoor bedank ik jullie uit de grond van mijn hart. Door jullie steun kon ik mijn levenswerk, Andreas Fulterer en Band succescol maken. Ik bedank iedereen die mij op deze weg heeft begeleid. Mijn ziel zal in mijn liedjes en jullie harten verder leven.”

Bekijk hier Andreas Fulterer met Donna Blue:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *