web analytics

Amadeus 2016 voor Andreas Gabalier en die Seer

Amadeus AwardsIn Oostenrijk zijn voor de zestiende keer alweer de Amadeus Music Awards uitgereikt.

In het Volkstheater in Wenen werd onder andere Marianne Mendt met een levenswerk-Amadeus geëert. In de categorie Volksmuziek ging Andreas Gabalier met het beeldje naar huis en in de categorie Schlager ging de prijs naar de groep die Seer. De grote winnaar was de band Wanda die een Amadeus kreeg in de categorie Band van het Jaar, Pop/Rock en Live-act van het jaar. Seiler und Speer kregen twee keer een Amadeus in de categorie Song des Jahres en Songwriter des Jahres. Ook Bilderbuch heeft er twee gewonnen in de categorie Album des Jahres en Best Sound. De andere winnaars waren Hubert von Goisern in de categorie artiest van het jaar en Conchita Wurst voor artieste van het jaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven