Stadlshow stopt: alleen nog met oudjaar

Das ErsteIn september 2015 werd het programma Stadlshow de opvolger van Musikantenstadl. De kijkcijfers waren toen niet heel erg goed, met 2,5 miljoen kijkers in Duitsland. Op oudejaarsavond was de tweede uitzending en die behaalde 2,81 miljoen kijkers, een stuk minder dan vorig jaar toen Silverstadl met Andy Borg rond de vier miljoen kijkers had.

De zenders waren niet tevreden met de kijkcijfers en ze hebben nu bekend gemaakt dat de Stadlshow in deze vorm niet meer verder zal gaan. Wel wordt er een nieuwe aflevering gemaakt op oudejaarsavond 2016 en 2017. Presentatrice Francine Jordi reageerde op dit nieuws op haar facebook:”Mijn lieven, de televisiezenders hebben besloten dat de reguliere uitzendingen van de Stadlshow niet verder gaan. Ik wil de ORF, BR/ARD en SRF bedanken voor het vertrouwen en de kans die ze me hebben gegeven. Ook een dankjewel voor het hele stadlshow-team die voor, achter, op en naast het podium hebben gestaan. Het was een eer en plezierig met jullie samen te werken.”

Hiermee komt er een einde aan een televisieprogramma dat in 1981 onder de naam Musikantenstadl begon en tot 2006 werd gepresenteerd door Karl Moik. Van 2006 tot 2015 nam Andy Borg de presentatie over. In september en december 2015 heette het programma Stadlshow en werd het gepresenteerd door Alexander Mazza en Francine Jordi.

Een reactie

 • cor en coby van giersbergen

  Een programma met een goede formule, met ANDY BORG, is naar de …….. geholpen.
  Velen mensen keken hier naar, onder andere wij. Hebben vanaf 1993 gekeken. Prachtige decors en mooie bloemen.
  Laatste keer was er niets aan, ook op oudejaarsavond niet.
  Dank ANDY en natuurlijk ook KARL, R.I.P. voor velen jaren kijk plezier.
  Wij hopen van harte dat het nog terug gedraaid word, met Andy Borg, die deed het geweldig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *