web analytics

Tommy Steiner heeft album Folge dem Fieber uitgebracht

Tommy Steiner
Dertig jaar geleden begon de carrière van Tommy Steiner met het nummer “Die Fischer von San Juan” en afgelopen vrijdag verscheen zijn nieuwe album Folge dem Fieber waar twaalf nieuwe nummers op staan.

In het begin van zijn carrière gingen de nummers vooral over hartenzeer en romantiek, maar de zanger heeft de nodige ervaring opgedaan. Hij zegt:”Alles heeft zijn tijd, maar als ik met zijn 50 jaar op de buhne sta dan wil ik met sterke eigentijdse liedjes komen. Ik wil de mensen overtuigen dat de Duitse schlager modern kan zijn met goede teksten.” Dat is hem met het nummer Folge dem Fieber goed gelukt. Het is een licht nummer wat je terugbrengt naar de laatste zomer, maar zonder over zomer, zon, strand en zee te zingen. Een ander nummer is “Engel haben Flügel“, dat nummer had Tommy al 15 jaar in de la liggen. Oorspronkelijk waren het twee nummers die met een nieuwe tekst bij elkaar zijn gekomen. Het is een moderne schlager geworden over een engelachtige vrouw waar de man hals over kop verliefd op raakt, maar zo snel zoals ze verschijnt is ze ook weer verdwenen.

Melancholisch is het nummer “Im Neonlicht“, het nummer is verpakt in een Blues en gaat over een vrouw die ’s nachts een vamp wordt. Country-invloeden zijn te vinden het nummer “Das wird gefährlich” met een onverwachte ontmoeting, kriebels in de buik en een amusant einde. In een jaren 80-sausje is het nummer “Du bist mein Licht” verpakt wat gaat over een onbeantwoorde liefde: Zij houd van hem, maar hij neemt geen notie van haar.

Bekijk hier Tommy Steiner en Folge dem Fieber:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven