web analytics

VoXXclub brengen debuutalbum Alpin uit

voXXclub
Afgelopen zaterdag had de groep voXXclub hun eerste televisieoptreden bij het Frühlingsfest. De groep  doet a cappella-zang gecombineerd met volksmuziek.

voXXclub bestaat uit zes jongens: Michael Hartinger, Julian David, Florian Claus, Stefan Raaflaub, Christian Schild en Korbinian Arendt. Ze kennen elkaar uit hun studententijd in München en verschillende musicals. Ze begonnen de band in 2010 en hebben twee jaar lang aan liedjes gewerkt en in maart 2013 kwam hun debuutalbum Alpin uit.

De naam voXXclub bestaat uit twee woorden, club: naar de groep die ze vormen en het latijnse woord Vox wat stem betekend. Ze vonden het een goede samentrekking, want ze zijn een stemgroep, omdat ze een a cappella-groep. Op het album Alpin staan verschillende nummers zoals “Juchee auf der hohen Alm” en “Dohoam is Dahoam” wat knallerige nummers zijn. Maar ook een liefdesballade “So lang die Glocken läuten” wat verrast met achtergrond van Schuhplattler: het met je handen op de zolen slaan. Maar ook staat de Schürzenjägern-klassieker “Sierra Madre” op het album en het nummer “Rock Mi” van de Alpenrebellen.

Geïnspireerd zijn de jonge muzikanten door onder andere Andreas Gabalier: “Het was Andreas Gabalier en andere band zoals hmbc, La Brass Banda en Claudia Koreck die ons inspireerde om onze muzikale ideeën uit te voeren. Deze muzikanten hebben met succes bewezen dat je interessant hedendaagse volksmuziek kan maken.” De muziek komt ook uit hen geboorteregios: Beieren, Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland.

Bekijk hier voXXclub met Rock Mi:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven