web analytics

Die Freunde en hun debuutalbum Stark nur zu zweit

Op vrijdag 19 mei komt het debuutalbum Stark nur zu zweit uit van het duo Die Freunde, bestaande uit Frank Cordes en Hansi Süssenbach.

Geen van beiden had verwacht dat hun passie voor muziek hen na 20 jaar op een gemeenschappelijk pad zou brengen. Frank Cordes is op het juiste moment met zijn nieuwe liedjes bij zijn vriend in het Odenwald hebben aangeklopt en Hansi muzikaal hebben opgepikt: “Ik stond meteen in vuur en vlam. Ik had me de laatste jaren teruggetrokken in het privéleven. Ik had echt zin om de microfoon weer ter hand te nemen”, lacht Hansi. Zodra ze het eerste nummer zongen, was het voor beiden duidelijk dat het niet bij dit ene nummer zou blijven. Vocaal klinkt het alsof het uit één stuk bestaat.

Als duo stapten “Die Freunde” Frank Cordes en Hansi Süssenbach in november 2022 voor het eerst naar de microfoon met de single “Ich hab mich neu in dich verliebt” (Ik ben weer helemaal verliefd op je geworden). Frank en Hansi speelden in de studio op elkaar in. Op 18 mei 2023 maakten “Frank Cordes & Hansi Süssenbach” hun eerste grote tv-optreden als duo in het programma “Schlager-Spaß mit Andy Borg” en een dag later op 19 mei 2023 presenteerden “Die Freunde” al hun eerste gezamenlijke studioalbum.

Als tweede single werd het nummer Amigos heißt Freunde uitgebracht, een lofzang op de vriendschap. “Wunderkerzen tausendfach” wordt in de zomer de derde single van de duetpartners. Schlagerfans zullen worden aangestoken door het soulvolle “Andreas Fulterer-Medley” (Ti Amo – Inno d’Amore – Zusammen sind wir ein Feuer – Ti voglio tanto bene), waarin de sterke band voelbaar is, waarmee het duo de nagedachtenis eren van de charismatische Zuid-Tiroolse zanger, die helaas veel te vroeg is overleden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven