web analytics

Nominaties ECHO 2016 bekendgemaakt

ECHOOp 7 april wordt de Duitse muziekprijs ECHO uitgereikt. Deze uitreiking is dan om 20:15 te zien bij de ARD en wordt gepresenteerd door Barbara Schöneberger. Nu zijn de nominaties bekend gemaakt.

Voor het beste album van het jaar is Helene Fischer genomineerd met Weihnachten en Santiano met het album Von Liebe, Tod und Freiheit. Ze nemen het op tegen Adele, Sarah Connor en Sing meinen Song.

In de categorie Schlager zijn genomineerd: Fantasy voor het album Freudensprünge, Klubbb3 met Vorzicht Unzensiert, Wolfgang Petry met Brandneu, Semino Rossi met Amor, Wolkenfrei met Wachgeküsst.

In de categorie Volkstumliche musiek zijn genomineerd: die Amigos met Santiago Blue, Andreas Gabalier met Mountain Man, Hansi Hinterseer met Gefühle, de Kastelruther Spatzen met Heimat-Deine Lieder en Santiano met Von Liebe, Tod und Freiheit.

Helene Fischer is ook genomineerd voor de Echo in de categorie Crossover voor het album Weihnachten wat ze met het Royal Philharmonic is opgenomen.

In de categorie Musik DVD/Blu-ray zijn genomineerd: Böhse Onkels met Nacht is für die Ewigkeit, Helene Fischer met Weihnachten, Udo Jürgens met Das Letzte Konzert, Peter Maffay met Niemals was es besser en Rammstein met Rammstein in Amerika.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven