Oud-Nockalm Quintettlid Dietmar Zwischenberger wordt vermist

KnickerNockerDe 54-jarige Oostenrijker Dietmar Zwischenberger wordt al sinds woensdagavond 12 oktober vermist. Zwischenberger heeft vanaf 1984 bij de Oostenrijkse schlagerband Nockalm Quintett gezeten en sinds begin 2016 is hij drummer bij de groep Knickernocker.

Op zondagavond werd het nieuws bekend door een bericht van zijn vrouw Andrea op Facebook. Daarin zei ze dat haar man vermist is met een foto van hem er bij met de oproep om het bericht te delen. Iets wat ook gedaan is, het bericht is nu ongeveer 2400 keer gedeeld. De politie heeft nog geen idee waar hij is en ook een motief voor zijn verdwijning op zondagavond uit zijn huis in Villach is er niet. Ondertussen worden er duikers ingezet die gaan duiken in de Ossiacher See.

Op dinsdagmiddag hebben zijn collega’s van zijn band KnickerNocker ook het bericht gedeeld en kwamen met het nieuws dat er nog geen nieuwe informatie is over Dietmar. Ook het Nockalm Quintett heeft dit bericht gedeeld met de hoop dat hij snel wordt gevonden en roept hun fans dan ook om de ogen open te houden.

Zijn KnickerNocker-collega Edmund Wallensteiner zegt er over:”Wij bidden tot onze lieve God dat Dietmar weer gezond naar zijn familie thuis komt.” Wallensteiner kent hem al dertig jaar, ze hebben samen bij het Nockalm Quintett gezeten en zijn dus samen jaren onderweg geweest. Dietmar wordt omschreven als een positieve vriend en goede muzikant. Afgelopen zondag heeft de groep KnickerNocker nog opgetreden, Arnd Herröder zei dat ze met zijn drieën hebben gespeeld en tot het einde aan toe nog hebben gedacht dat Dietmar toch nog zou verschijnen. Hij omschrijft Dietmar als levenslustig en gemotiveerd en begrijpt zijn verdwijning dan ook niet.

Update 21 oktober: Inmiddels is er gedoken in de Ossiachersee en is er een helikopter ingezet maar is er niets gevonden. Op de facebookpagina van de KnickerNocker lieten ze weten dat ze de hoop net opgeven en dat ze er in geloven hem weer te zien. Ze benadrukken dat Dietmar van het leven houdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *