Nockalm Quintett wordt vijftal, oud-leden richten KnickerNocker op

Nockalm QuintettDe Oostenrijkse schlagergroep Nockalm Quintett wordt weer een echt vijftal, nadat Arnd Herröder de groep al heeft verlaten vertrekken er nu twee bandleden en komt er een nieuwe bij. Dat heeft de groep bekend gemaakt.

Bassist Edmund Wallensteiner en Dietmar Zwischenberger verlaten de groep en vormen met oud-Nocki Arnd Herröder en de zanger Marco Diana de groep KnickerNocker. Edmund Wallensteiner zegt:” Met onze nieuwe band slaan we een hele nieuwe muzikale weg in. Onze eerste single is al geproduceerd. Het was een leuke tijd met het Nockalm Quintett. Het waren tientallen jaren waarin we samen veel bereikt hebben. Arnd, Dietmar en ik, gaan met een huilend en een lachend oog. Wat blijft zijn de mooie herinnereingen aan de mooie belevenissen en collegialiteit. Wij wensen het Nockalm Quintett het goede voor de toekomst en hopen dat de fans hen gewoon trouw blijven.”

Het Nockalm Quintett bestaat nu uit zanger Gottfried Würcher, Wilfried Wiederschwinger, Markus Holzer, Sigfried Willmann en de nieuwe keyboardspeler Kurt Strohmeier. Gottfried zegt:”Ik wens Dietmar, Arnd en Edmund veel geluk en succes. Ik wil ze bedanken voor hun jarenlange collegialiteit, voor het succes en de belevenissen de afgelopen jaren. Het was echt uniek.” Er wordt bij het Nockalm Quintett inmiddels druk gewerkt aan een nieuw album met de vertrouwde nockalmsound. Het album zou op 15 april 2016 uit moeten komen, daarna gaan ze ook een tournee maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *