Musikantenstadl wordt Stadlshow

Gisteren was de persconferentie voor de nieuwe Musikantenstadl. Er komt meer livemuziek, meer plek voor jonge muzikanten en onder het motto ‘wat zich bewezen heeft houden en nieuwe laten komen’ houden de omroepen ORF, ARD en BR alle opties open. Ook krijgt het programma een nieuwe naam: Stadlshow.

Voor de naam Stadlshow is gekozen als brug tussen het traditionele en het moderne. Het gaat om het vermaken van het publiek met goede muziek. Naast schlager en gevestigde sterren, Volksmuziek, Rock & Roll en swing zal er een nieuw muzikaal accent komen: Dialektpop, dus nummers gezongen in dialect zoals Poxrucker Sisters en Claudia Koreck. De Stadlshow zal het platform van alle nieuwe muzieksoorten worden. Het Stadlshow-orkest blijft onder leiding van Wolfgang Lindner en zal de artiesten live ondersteunen. Ook zal er gelachen worden in de uitzendingen.

De Stadlshow zal ook landen, regios en steden aandoen en zal dan berichten over de mensen en hun verhalen en tradities. Van het nieuwe programma worden in ieder geval zes afleveringen uitgezonden. In september en december 2015 en vier afleveringen in 2016.

De eerste aflevering is 12 september en dan zijn Jürgen Drews en Peter Kraus te gast. De presentatie is dan in handen van Francine Jordi en Alexander Mazza.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.