Die schönsten Weihnachts-Hits van 6 december

ZDF
Presentatrice Carmen Nebel komt op Nikolaustag, 6 december, met een groot benefietgala voor “Bröt für die Welt” op de ZDF. Iets wat een traditie is, want de ZDF ondersteunt al jaren deze organisatie.

Carmen heeft zich het doel gesteld om zoveel mogelijk geld op te halen voor alle noodleidende mensen in de wereld. Daarbij krijgt ze hulp van verschillende sterren met de mooiste nationale en internationale kersthits. Zo treed Andy Borg op en Thomas Anders, maar ook Erkan Aki en de Les Humphries Singers. Ook is Vicky Leandros te gast net als de tenoren van Romanz die uti Zuid-Afrika komen. Ook is vioolvirtuoos David Garrett te gast, net als Rod Stewart en treden The Baseballs op met het Orchester der Neuen Philharmonie Frankfurt. Ook treed Lena Valaitis op en de Augsburger Domsingknaben.

Verder zijn er ook nog verschillende prominenten in het telefoonteam. Waaronder actrice Eva Habermann, de Oostenrijkse sopraan Eva Lind, actrice Grit Boettcher en zangeres Anna Maria Kaufmann.

De hulporganisatie vraagt hulp voor projecten over de hele wereld, maar dit jaar worden er projecten voorgestelt uit Haiti, Namibië en Ethiopië. Carmen Nebel is naar Zuid-Afrika gegaan en heeft de boerderij Goedgedacht bezocht, wat 87 kilometer noordwestelijk van Kaapstad ligt. Daar is het project Path out of Poverty en helpt kinderen, van wie de families al generaties lang leiden onder het kolonialisme, apartheid, honger, alchohol, werkeloosheids, familiegeweld en gezondsproblemen.

Uitzending: Donderdag 6 december om 20:15 op ZDF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *